Inloggen

Fitter na kanker – onderzoek naar twee verschillende e-health therapieën voor het verminderen van vermoeidheid na kanker

Bron: Helen Dowling Instituut en het Roessingh Research and Development • donderdag 20 maart 2014 13:09

Zeker één op de vier patiënten met kanker heeft last van chronische vermoeidheid na kanker. Omdat reizen voor deze patiënten vaak een grote drempel is om hulp te zoeken, kan e-health therapie, ofwel begeleiding via het internet, uitkomst bieden.


Fitter na kanker is een samenwerking tussen het Helen Dowling Instituut en het Roessingh Research and Development, en wordt gesubsidieerd door Alpe 'd HuZes/ KWF Kankerbestrijding. Middels een 3-arm gerandomiseerde gecontroleerde studie zal de werking en werkingsmechanismen van twee verschillende e-health therapieën voor chronische vermoeidheid na kanker worden onderzocht:  een therapie begeleid door een psycholoog of een begeleid door een fysiotherapeut. Ook zal worden onderzocht wie het meeste baat heeft bij welke van deze therapieën, zodat patiënten in de toekomst beter kunnen worden geadviseerd. Deelnemers in de controlegroep krijgen na een wachttijd van een half jaar alsnog een van beide therapieën aangeboden.


Momenteel zijn wij op zoek naar deelnemers voor dit onderzoek. Ex-kankerpatiënten die last hebben van vermoeidheid na kanker kunnen zich aanmelden via de website www.fitternakanker.nl Ook kunt u als zorgverlener patiënten wijzen op dit onderzoek. Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Fieke Everts, Helen Dowling Instituut, feverts@hdi.nl 030-2524020.


Houd ons ook in de gaten via twitter @Fitternakanker

www.fitternakanker.nl