Inloggen

Lagerhuisdebat financieringsmodellen voor nieuwe (dure) geneesmiddelen)

Bron: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) • donderdag 8 juni 2017 17:02

Na een korte bezinningsperiode organiseert het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) dit najaar weer een Lagerhuisdebat, met als thema: 'financieringsmodellen voor nieuwe (dure) geneesmiddelen'. Aan dit thema wijden we twee debatten. 


De formule van het Lagerhuisdebat is op onderdelen aangepast. In de debatten over een aantal stellingen rond het hoofdthema besteden we aandacht aan het gezamenlijk creëren van nieuwe ideeën en het aandragen van oplossingen (co-creatie). Ook willen we duidelijke conclusies trekken uit de debatten, en waar mogelijk aanbevelingen formuleren voor betrokken partijen. Traditiegetrouw sluiten we de bijeenkomst af met de verkiezing van de beste debater.


Het eerste debat vindt plaats op donderdagmiddag 14 september 2017 te Utrecht, voorjaar 2018 is het vervolg. Geïnteresseerd? U kunt zich alvast aanmelden door een e-mail te sturen naar e.rijn@medicijngebruik.nl met vermelding van uw naam, functie en de naam van uw organisatie. Half augustus ontvangt u het definitieve programma.


Er is plek voor 40 genodigden. We streven naar een evenredige vertegenwoordiging van de verschillende stakeholders (industrie, verzekeraars, patienten, artsen etc), wij verzoeken u daarom om per organisatie niet meer dan één persoon in te schrijven. Ook geldt een maximum aantal inschrijvingen per type stakeholder. Bij meer dan 40 aanmeldingen hanteren wij een wachtlijst.

www.medicijngebruik.nl/nieuws/detail/20382