Inloggen

Amsterdam: 'Alles op alles voor EMA '

Bron: Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen • vrijdag 25 augustus 2017 16:53

Amsterdam gooit alles in de strijd om de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA binnen te halen. De stad wil zich onderscheiden met logistieke voordelen en huurkorting, zo meldt het Financieele Dagblad (FD).

Amsterdam stelt de EMA een nieuw kantoor aan de Zuidas in het vooruitzicht, op tien minuten afstand van Schiphol. De huurprijs van het kantoor bedraagt jaarlijks maximaal € 320 per vierkante meter. Daarbij biedt Nederland ook een huurkorting van €18 mln, goed voor zo’n twee jaar huur.

Beste omgeving
Ook belooft Nederland de beste hulp tijdens de verhuizing en de beste omgeving voor Britse medewerkers om hun werk voort te zetten. Het is zelfs mogelijk om te forenzen, zo dichtbij is Amsterdam, aldus de wervingstekst. Voormalig minister van Financiën Wouter Bos zet zich in om het agentschap naar Amsterdam te halen.

Inspanningen begrijpelijk
De inspanningen van Amsterdam zijn begrijpelijk. De stad die het agentschap mag vestigen krijgt in één keer zo’n negenhonderd werknemers erbij en jaarlijks tienduizenden bezoekers, wat een stimulans is voor de lokale economie. Ook trekt het kantoor vele geneesmiddelenbedrijven naar de stad, aangezien de instantie een medicijn in één keer voor de hele EU kan goedkeuren.

Paul Korte
De EMA zal moeten verhuizen vanwege het Britse besluit om de Europese Unie te verlaten. In november dit jaar besluiten de 27 Europese regeringsleiders wat de toekomstige thuisbasis wordt van de instantie. Een klein jaar geleden lanceerde Paul Korte, voorzitter van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, het idee om de Europese geneesmiddelenautoriteit naar Nederland te halen. Dit deed hij tijdens de jaarlijkse septemberbijeenkomst.

www.vereniginginnovatievegeneesmiddelen.nl/...-alles-op-alles-voor-ema