De Britse chef-kok / wetenschapsschrijver Anthony Warner strijdt als The Angry Chef tegen zogenaamde voedingsdeskundigen en tegen nepnieuws over 'puur' eten. In zijn boek De Eetwijze(r) haalt hij met humor en een kritische blik de ene na de andere voedselhype onderuit.
Detoxen na de feestdagen? Paleodieet? Kokosolie, boerenkoolsmoothies, suikervrij? Nonsens!
Stap voor stap legt hij uit wat het verschil is tussen indrukwekkend klinkende onzin en de werkelijke feiten. Hij neemt de lezer mee in de wereld van wetenschappelijk onderzoek, van moleculen en statistieken.
En aan de hand van psychologische en neurologische inzichten laat hij zien waarom ook heel verstandige en intelligente mensen zich zo makkelijk laten verleiden tot geloof in de nieuwste voedseltrends.
The Angry Chef geeft geen recepten of lifestyleadviezen. Hij leert je wel kritischer kijken naar een stortvloed aan gezondheidsinformatie die vaak incorrect en onzinnig, en soms zelfs gevaarlijk is. Dankzij Warner neem je alle info rond eten hopelijk met een korreltje (Himalaya)zout.
Over het boek
Anthony Warner. De Eetwijze(r). Onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd | Oorspronkelijke titel The Angry Chef. Bad science and the truth about healthy eating | Uitgeverij Omniboek, Utrecht | ISBN 9789401911313 | Paperback, 352 pag. | Prijs € 20 | E-book € 9,99