Inloggen

Minister Bruins: apothekers mogen samenwerking meer opzoeken

Bron: KNMP • vrijdag 28 september 2018 14:05

Als apothekers de samenwerking in de eerste lijn meer opzoeken, draagt dat bij aan goede kwaliteit van zorg. Dit zei minister Bruins van Medische Zorg en Sport tijdens de laatste StiPCO-dag op donderdag 27 september in Rotterdam. Zo’n 150 apothekers waren aanwezig bij de toespraak van de minister en de discussie die daarop volgde.

Bruins noemde als goed voorbeeld Farmabuddy, waarbij een lid van het apotheekteam fungeert als aanspreekpunt voor de patiënt. ‘Dat geeft mij een heel goed gevoel, ik kan me voorstellen dat dat patiënten en mantelzorgers veel helpt.’ Verder vond de minister dat de apotheker ook in de maatschappij en in werkgroepen zichtbaarder mag zijn.

Via het StiPCO-programma, dat sinds 2016 loopt, subsidieert het ministerie van VWS scholing die de openbaar apotheker verder opleidt als zorgverlener in de driehoek apotheker-huisarts-wijkverpleegkundige. Ook de Farmabuddycursussen ontvingen StiPCO-subsidie. De vier StiPCO-dagen, verspreid door het land tussen 18 en 27 september, gaven apothekers een doorsnee van het scholingsaanbod binnen het programma.


Lees verder op de website van de KNMP.

www.knmp.nl/...ster-bruins-apothekers-mogen-samenwerking-meer-opzoeken