Inloggen

Intrakoop en IVM onderzoeken samenwerking

Bron: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) • maandag 24 februari 2014 15:30

Op 12 februari hebben Ruud Coolen van Brakel, directeur Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik, en Frank Kaptein, directeur/bestuurder Intrakoop, een intentieverklaring ondertekend om de mogelijkheden voor samenwerking te onderzoeken. Focus van de samenwerking ligt op kwaliteitsverbetering en verlaging van de Total Cost of Ownership van farmaceutische cliëntenzorg in de care sector.

Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) vullen elkaar aan in de kennis en expertise die zij zorginstellingen bieden op het gebied van farmaceutische cliëntenzorg. Intrakoop adviseert en begeleidt zorginstellingen bij het selecteren van de juiste farmaceutische leverancier. Van het maken van goede afspraken tot en met het coachen van de samenwerking tijdens de hele looptijd van het contract en het verzorgen van contractmanagement. Het IVM biedt zorginstellingen onafhankelijke farmaceutisch inhoudelijke expertise en capaciteit. Beide non-profit organisaties werken vanuit hetzelfde maatschappelijk belang: bijdragen aan doelmatige en veilige farmaceutische zorg.

In de komende maanden gaan het IVM en Intrakoop onderzoeken of en hoe zij verder kunnen samenwerken. Meer informatie over Intrakoop staat op de website www.intrakoop.nl.

www.medicijngebruik.nl/nieuws/detail/20175