Inloggen

Nefarma presenteert elf therapietrouwprojecten

Bron: Nefarma • vrijdag 4 april 2014 19:16

Nefarma heeft elf voorbeelden van succesvolle therapietrouwprojecten bij elkaar gezet in een folder, ter inspiratie van anderen.
Bij al deze projecten zijn farmaceutische bedrijven betrokken, veelal in combinatie met zorgverleners en patiëntenverenigingen en in één geval ook een zorgverzekeraar. Aanleiding voor de publicatie is het ZonMw-congres Goed Gebruik Geneesmiddelen op 3 april in Utrecht, waar drie van deze projecten over het voetlicht kwamen in een speciale, door Nefarma georganiseerde en drukbezochte workshop.

Patiënten, voorschrijvers, verzekeraars, overheid en farmaceutische bedrijven hebben er allemaal belang bij – vanuit verschillende invalshoeken – dat geneesmiddelen zo goed mogelijk worden gebruikt. Dat verhoogt de kwaliteit van zorg, bevordert de doelmatigheid en leidt tot forse kostenbesparingen in de zorg. Farmaceutische bedrijven willen binnen de gezondheidszorg een rol spelen die verder gaat dan het louter leveren van geneesmiddelen en zijn bij vele van deze projecten betrokken of hebben zelfs het initiatief genomen.

In het kader van verdere verbetering van de farmaceutische zorg in Nederland heeft minister Schippers van VWS Nefarma gevraagd de Stuurgroep Therapietrouw voor te zitten. Deze beoogt de succesvolle projecten in ons land uit te breiden naar andere gebieden en andere ziektebeelden.

De folder met de 11 voorbeelden is te vinden op: http://www.nefarma.nl/nefarma/publicaties/brochures  

Eerder al presenteerden de farmaceutische bedrijven hun activiteiten op dit vlak tijdens de manifestatie De zorg kan zó veel beter. Een brochure is eveneens te downloaden via http://www.nefarma.nl/nefarma/publicaties/brochures 

www.nefarma.nl/...14/04/nefarma-presenteert-elf-therapietrouwprojecten