Inloggen

Waakzaamheid geboden rond polyfarmacie

Bron: Nefarma • donderdag 6 november 2014 14:23

Een op de zeven Nederlanders is 65 jaar of ouder. Volgens cijfers van het RIVM gebruikt 35 tot 45 procent van de mensen uit deze groep vijf of meer geneesmiddelen.
Deze ‘polyfarmacie’ kan tot onnodige problemen leiden; uit hetzelfde RIVM-rapport valt op te maken dat jaarlijks zo’n 16.000 ouderen in het ziekenhuis belanden als gevolg van verkeerd gebruik van medicijnen. Deze informatie is samengebracht in een infographic die te vinden en te gebruiken is in de Feitenzaal van het Farmahuis, het gastvrije driedimensionale internetverblijf van de geneesmiddelensector in Nederland.

Het nieuwste nummer van Nefarma&, dat deze week verschijnt, bevat ook een verhaal over problemen en oplossingen rond polyfarmacie. Om kwetsbare veelslikkers te begeleiden en het overzicht te bewaren, werken allerlei partijen nauw samen. Makkelijk is dat niet. In het artikel buigen betrokkenen zich over de vraag hoe we de stap maken van goed plan naar succesvolle implementatie?

Nefarma& is verzonden onder abonnees en verschijnt dan ook op de website. Ook een (gratis) abonnement? Stuur een mail met uw adresgegevens naar redactie@nefarma.nl. 

www.nefarma.nl/...bsite/2014/11/waakzaamheid-geboden-rond-polyfarmacie