Inloggen

Neurodiversiteit begrijpen in 33 vragen

Bron: Uitgeverij LannooCampus • Eergisteren
Op dinsdag 29 oktober 2024 komt het nieuwe boek van prof.dr. Jim van Os (UMC Utrecht) en dr. Simona Karbouniaris (onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht) uit:

Termen zoals ADHD, ADD, hoogsensitiviteit en autismespectrumstoornis zijn al te vaak labels die de enorme variatie erbinnen wegvlakken. Dat levert veel problemen op in behandeling, maar ook in opvoeding, onderwijs en therapie.

De sleutel om anders te kijken naar die labels ligt in de neurodiversiteit. Neurodiversiteit is geen stoornis, maar een manier om alle variatie in bijvoorbeeld gedrag en emoties te zien als uitkomst van een ontwikkelend brein in zijn unieke omgeving. We hebben allemaal onze eigen ontwikkeling. Als we in kaart kunnen brengen hoe dat voor iedereen anders is, krijgen we ook een helder begrip van hoe we elkaar beter kunnen helpen.

Kopzorgen. Neurodiversiteit begrijpen in 33 vragen is voor iedereen die professioneel of in de privé-sfeer met kinderen, jongeren of oudere mensen te maken heeft die geschaard kunnen worden onder neurodiversiteit. Ook studenten, onderzoekers en coaches kunnen baat hebben bij dit boek. Door de laagdrempelige en heldere opzet worden handvatten aangereikt die herkenning, helderheid en begrip veroorzaken.
www.lannoocampus.nl/nl