Inloggen

HIV bestrijden met slechts twee medicijnen

Bron: Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen • vrijdag 22 juni 2018 18:23

Nieuw fase III onderzoek naar de bestrijding van HIV met een combinatie van twee specifieke medicijnen toont positieve resultaten. Dit meldt GSK, lid van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, op haar website.



Het zogeheten GEMINI-onderzoek bestudeert de effectiviteit en veiligheid van een combinatietherapie met twee specifieke medicijnen in vergelijking met een combinatietherapie van drie medicijnen. De GEMINI-onderzoeken zijn onderdeel van ViiV Healthcare’s, een innovatief klinisch onderzoek programma. 


Potentie medicijnen
John Pottage MD, Senior Vice President bij ViiV Healthcare zegt hierover: ‘Mensen met HIV leven langer en productiever. Maar volgens de huidige standaarden in de zorg, nemen de meeste patiënten dagelijks nog drie medicijnen of meer. De GEMINI-onderzoeken tonen de potentie, veiligheid en verdraagbaarheid van een behandeling met twee specifieke medicijnen. De resultaten laten zien dat een behandeling met slechts twee medicijnen een optie kan zijn.’ 


Registratie combinatietherapie
ViiV Healthcare presenteert de volledige onderzoeksresultaten tijdens een aankomende bijeenkomst. Later dit jaar wil het bedrijf de combinatietherapie met de twee specifieke medicijnen indienen voor registratie. 


ViiV Healthcare
In 2009 richtten GlaxoSmithKline (GSK) en Pfizer het bedrijf ViiV Healthcareop. Het bedrijf combineert de HIV-expertise van deze twee bedrijven en Shionogi, dat in 2012 toetrad in het bedrijf na een langdurige samenwerking. ViiV Healthcare wil nieuwe innovatieve behandelingen ontwikkelen voor mensen met HIV via een nieuwe aanpak met innovatieve, effectieve medicijnen en het inzetten op preventie.

www.vereniginginnovatievegeneesmiddelen.nl/...-slechts-twee-medicijnen