Inloggen

Etiket op verpakking van Erivedge kan onleesbaar worden

Bron: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) • maandag 3 februari 2014 16:26

In een aantal gevallen is vastgesteld dat het etiket met relevante gebruiksinformatie op de verpakking (glazen fles) met Vismodegib-capsules (Erivedge) onleesbaar kan worden. Daarom is het belangrijk dat de patiënt eraan herinnerd wordt de bijsluiter van Erivedge altijd te bewaren zodat deze geraadpleegd kan worden mocht het etiket niet volledig leesbaar zijn. De fabrikant werkt aan oplossingen om het geconstateerde gebrek aan het etiket te verhelpen.

Dit schrijft de firma Roche Nederland B.V. in een brief, een zogenaamde Direct Healthcare Professional Communication (DHPC). De brief met deze belangrijke risico informatie is in overleg met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gestuurd naar dermatologen, ziekenhuisapothekers, (plastisch) chirurgen en oncologen en alle genoemde specialisten in opleiding in academische centra waar patiënten met uitgebreid basaalcelcarcinoom worden behandeld.

Vismodegib wordt gebruikt bij de behandeling van volwassen patiënten met symptomatisch gemetastaseerd basaalcelcarcinoom (een langzaam groeiende vorm van huidkanker die naar andere delen van het lichaam is uitgezaaid) en lokaal uitgebreid basaalcelcarcinoom (huidkanker die zich begint te verspreiden naar nabijgelegen gebieden) dat ongeschikt is voor chirurgie of radiotherapie.

Vismodegib is een geneesmiddel dat onderworpen is aan aanvullende monitoring. Dit is een procedure waarbij extra nauwlettend wordt toegezien op mogelijke bijwerkingen of andere problemen bij het gebruik van het geneesmiddel. Meer informatie over aanvullende monitoring is te vinden op de CBG-website.

www.cbg-meb.nl/...kking_van_Erivedge_kan_onleesbaar_worden/default.htm