Inloggen

Let op! Valse collectanten voor (fondsen van) Radboudumc

Bron: Radboudumc • vrijdag 25 oktober 2019 14:30

Er zijn weer valse collectanten actief die collecteren voor het Radboudumc, onder andere in Wageningen en Apeldoorn. Het Radboudumc en de fondsen van het Radboudumc collecteren niet huis-aan-huis. Wij raden u aan geen geld aan deze valse collectanten te geven en melding te doen bij de politie.

Valse collectant herkennen
De politie zegt het volgende over het herkennen van valse collectanten: Landelijke collectes worden altijd duidelijk van tevoren aangekondigd. U kunt dat nagaan in het collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Een collectant moet kunnen laten zien dat hij of zij verbonden is aan een bepaalde organisatie, bijvoorbeeld door een speciaal identificatiebewijs. Ook een afschrift van de lokale vergunning moet kunnen worden getoond. Een 'ouderwetse' collectebus moet gesloten en verzegeld zijn.
 
Vraag om legitimatie
Een belangrijke tip is: vraag áltijd naar legitimatie. Officiële collectanten kunnen zich altijd identificeren met een pasje. Ze dragen ook een badge. Daarnaast kunt u op de website van de gemeente waar u woont kijken of er een vergunning is afgegeven voor de collecte. Bel bij twijfel altijd de politie.

www.radboudumc.nl/nieuws/2019/valsecollectanten